Online cursus 'Cyclisch leven'

Leer mee te bewegen in jouw natuurlijke ritme en voel je energieker, meer ontspannen en dichterbij jezelf dan ooit!

 

Van ‘moeten’, pushen en forceren naar een leven vol energie en flow.

Ik geloof dat je NIET gemaakt bent om:

We leven nu eenmaal in een maatschappij die dit soort dingen voedt. Waarin je al snel het idee hebt dat je mee moet in dat tempo en die ratrace. Anders hoor je er niet bij of voelt het als falen. Veel vrouwen krijgen dit gedrag ook vanuit huis mee: altijd maar door gaan, 10 ballen tegelijk in de lucht houden en continue ‘aan’ staan. Het is heel logisch dat je van daaruit de verbinding met jezelf verliest en je steeds vermoeider en leger begint te te voelen…

Wat als het ook anders kan? Wat als je jouw vrouw zijn leert omarmen en jouw eigen natuurlijke ritme gaat ontdekken?

En nee, dat is niet zweverig of onpraktisch 😉. Verre van zelfs! Je bent simpelweg niet gemaakt om altijd maar ‘aan’ te staan en jezelf door het leven heen te pushen. Je bent wat mij betreft wél gemaakt, om je eigen, natuurlijke ritme te volgen; actie en rust die elkaar afwisselen. In balans zijn. Waarbij JIJ aan het roer staat van je eigen keuzes. 

Deze cursus is voor jou als:

Mijn persoonlijke reis ☺

Jaren geleden rende ik van hot naar her en joeg ik doelen na, die eigenlijk niet van mij waren. Ik wilde voldoen aan de verwachtingen van anderen, leefde voornamelijk vanuit mijn hoofd en was de connectie met mijn lichaam en intuïtie verloren. Ik zei ‘ja’, terwijl ik ‘nee’ voelde en ik had vaak een onbevredigend, leeg gevoel. Écht ontspannen lukte me nauwelijks en ik stond altijd aan.

Tot er in korte tijd veel heftigs gebeurde. Ik kwam terug van een wereldreis, ik stapte als enige vrouw in het management team van een internationaal bedrijf, mijn oma overleed (wat het overlijden van mijn moeder op mijn 20ste weer boven bracht) en mijn relatie kwam ten einde. Het was te veel. Ik móest wel stil gaan staan en ballen uit de lucht laten vallen.

In de periode die volgde, leerde ik mezelf opnieuw kennen. Voorbij het aangeleerde gedrag van pleasen, bewijsdrang en mezelf wegcijferen. Ik ontdekte waaróm ik mezelf deze overlevingsmechanismes had aangeleerd en waarom ik al die jaren vanuit mijn hoofd had geleefd.  Door bewust stil te gaan staan, oude patronen aan te kijken, weer in contact te komen met mijn lichaam & intuïtie én afscheid te nemen van wat mij niet meer diende, kwam ik dichterbij mezelf en creëerde ik uiteindelijk mijn allermooiste, meest authentieke leven. Op basis van mijn eigen dromen, verlangens en (voor-)waarden. Een heerlijk gevoel!

Je hoeft jezelf niet door het leven te pushen.

Leer te vóelen wat je wilt, nodig hebt en wat jouw eigen ritme is. That is where the magic happens!

Wat bedoel ik eigenlijk met ‘cyclisch leven’?

Voor mij betekent cyclisch leven, dat je luistert naar je lichaam en intuïtie. Dat je rust pakt als je je moe voelt. Dat je stopt met op wilskracht jezelf overal maar doorheen te pushen. Dat je accepteert en respecteert dat je je niet elke dag hetzelfde voelt. Dat je energieniveau wisselt en dat dat prima is. Dat er manieren zijn om hier praktisch mee om te gaan en dat dat je zo veel meer energie, balans, rust en geluk gaat brengen.

En ja: we leven nu eenmaal in een maatschappij waarin soms dingen ‘moeten’. Waarin je er moet staan, ook op momenten dat je het liefste onder een dekentje was gekropen. Daaromheen kun je echter heel bewust kiezen: wat wel en wat niet? Wat voelt goed, waar heb ik energie voor en waar wíl ik die energie aan besteden? Je daar bewust van zijn, betekent voor mij ook cyclisch leven. 

Omdat ik uit ervaring weet wat het je oplevert om veel meer op deze manier te leven, heb ik deze cursus met heel veel liefde gemaakt. Vol met lessen, inzichten, praktische tips en verschillende manieren om meer cyclisch te gaan leven. Omdat ik jou hetzelfde gun als mezelf: een leven vol energie, flow en contact met je lichaam en intuïtie.

Dit levert deze cursus je op:

Waar bestaat de cursus uit?

  • 4 modules met 6 uitgebreide videolessen
  • opdrachten en reflectievragen bij elke module om het praktisch toepasbaar te maken
  • yoga houdingen speciaal voor tijdens je menstruatie
  • een prachtige visualisatie om te leren hoe jij mannelijke én vrouwelijke energie inzet
  • bij elke module mijn persoonlijke boeken-, blog-, app- en playlist tips
  • een mooi ritueel om rond volle en nieuwe maan te doen
  • heel veel praktische tips om voor jezelf te onderzoeken wat het betekent om meer cyclisch te leven in je dagelijkse leven

Je volgt de cursus in je eigen tijd & tempo en je hebt levenslang toegang tot alles.

Voor de eenmalige prijs van €125,- 

Dit zijn de modules:

Module 1: mannelijke & vrouwelijke energie. In deze module leer je wat het verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke energie, waarom veel vrouwen uit balans zijn en hoe je hierin voor jezelf bewuster kunt kiezen. In een tweede videoles deel ik mijn visie op mannelijke & vrouwelijke energie specifiek in relaties en de impact van het hebben van een (dis)balans.

Module 2: de energetische seizoenen. Vanuit het Taoïsme zegt men: zo buiten, zo binnen. M.a.w. de seizoenen die we buiten ervaren, kunnen we ook in onszelf ervaren. Ik leg uit hoe dit werkt en vooral hoe je hier voor jezelf praktisch mee aan de slag kunt gaan.

 

Module 3: je menstruatiecyclus. Je leert meer over de manier waarop je menstruatiecyclus een manier kan zijn om veel meer in verbinding met je eigen lichaam en vrouwelijke energie te leven. Ik vertel ook meer over de fases die je in je menstruatiecyclus hebt en hoe je die voor jezelf kunt herkennen. In een tweede video ga ik dieper in op het gebruik van anticonceptie, wat dat met je natuurlijke cyclus kan doen en hoe ik daar persoonlijk naar kijk én mee om ga.

Module 4: de maancycli. Maanstanden worden al eeuwenlang gebruikt om meer cyclisch en in een natuurlijk ritme te leven. In deze module vertel ik je meer over waar dit vandaan komt, hoe lógisch het is dat de maan een impact op mensen kan hebben en wat je daar concreet van kunt merken. Ook deel ik graag een reflectie ritueel met je, wat ik zelf regelmatig gebruik.

 

Ben je klaar met moeten, pushen en altijd maar door rennen? En klaar vóór een leven vol energie, rust en flow?

Laat mij je daarin inspireren, helpen en ondersteunen met deze prachtige cursus!

Veelgestelde vragen

Na aankoop krijg je meteen toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving in de online academie. Je kunt dus meteen van start gaan met de cursus of er voor kiezen deze op een later moment te starten.

Jazeker! Je hebt levenslang toegang tot deze cursus en kunt ‘m zo vaak volgen of terug kijken als je wilt. Je kunt altijd inloggen wanneer het jou uit komt.

Per e-mail kun je mij altijd vragen stellen. Ik denk graag met je mee!

Dat is erg persoonlijk. Elke module bevat 1 of 2 uitgebreide videolessen van minimaal 30 minuten. Daarnaast bevat elke module opdrachten en vind je verschillend, aanvullend materiaal per module, zoals: geleide meditatie, yogahoudingen, ritueel tips, reflectievragen en heel veel praktische tips.