Hey! Wat leuk je hier te zien ☺ ! Mijn naam is Wendy, ik ben 38 jaar en de oprichter van Yogabubbel. Het is mijn missie jou te ondersteunen in het bewandelen van je eigen pad. Jezelf totaal te accepteren in alles wat je bent en alles wat je wilt zijn. Authentiek leven op basis van jóuw voorwaarden en dromen. Omdat ik geloof dat dát ten diepste vervulling en een gevoel van geluk brengt. Ondanks dat dit zo logisch lijkt, is het voor velen moeilijk om dat eigen, authentieke leven te leven. Simpelweg omdat we geconditioneerd zijn aan bepaalde verwachtingen te (willen) voldoen, hebben geleerd binnen de lijntjes te kleuren of hoe je vooral níet hoort te leven. Het is niet voor niets dat zo veel, zelfs jonge, mensen opgebrand raken. Hun vuur is letterlijk opgebrand. De passie, dat wat hen blij maakt en voldoening geeft. In mijn optiek is er maar één ding wat daarin duurzaam een oplossing biedt: bewandel je eigen pad en leef je unieke leven op basis van jouw eigen (voor-)waarden

Mijn verhaal

Op jonge leeftijd  maakte ik verschillende emotionele gebeurtenissen mee. Ik kreeg verliezen te verwerken, waarvan het overlijden van mijn moeder op jonge leeftijd zonder twijfel het meest heftig en impactvol is geweest. Ik leerde al jong wat het is om te rouwen. Daarbij viel ik terug op oude structuren en patronen, waarmee ik mezelf staande hield. Pleasen, verantwoordelijkheid nemen voor andermans geluk, aan (impliciete) verwachtingen voldoen. Het waren overlevingsmechanismes die ik onbewust inzette en die een grote impact hadden op de keuzes die ik maakte. Keuzes die eigenlijk heel vaak niet de mijne waren. Jaren gingen voorbij waarin ik mijn leven leefde. Ik was prima gelukkig en leek ogenschijnlijk overal doorheen te laveren. Op een dieper niveau knaagde het echter. Het schuurde. Mijn lichaam begon me ook signalen te geven. Ik vóelde dat het niet klopte, maar kon niet voorbij die oude structuren komen. Ik had er ook nog geen bewustzijn op.

Toen kwam ik, nu zo’n 12 jaar geleden, voor het eerst in aanraking met yoga. Ik liep veel hard en had last van een hardnekkige blessure. Mijn fysiotherapeut raadde mij yoga aan, om mijn lijf en spieren soepeler te maken. Yoga. Het zei me weinig ☺. Ik koos voor ashtanga yoga, omdat dit de meest actieve, dynamische vorm van yoga was die ik kon vinden. Stil op een mat zitten leek me namelijk niets. In de jaren die volgden bleef ik trouw wekelijks ashtanga doen. Mijn blessure verdween en het deed iets met me. Op een dieper niveau. Op de een of andere manier maakte deze manier van met mijn lichaam bezig zijn, me bewuster van mijn gevoelens. Van mijn gedachtes ook. 

Vanaf mijn 29ste werd mijn leven voller. Ik had een drukke, internationale baan met veel verantwoordelijkheden. Ik reisde veel en verhuisde. In mijn nieuwe stad kon ik geen ashtanga les vinden, die me aansprak. Ik begon aan self practice te doen. Thuis zelf de flow te door lopen. Dat ging op en af. Er waren maanden waarin ik dat netjes deed en net zo veel maanden waarin mijn focus er niet lag. Ik vergat zelfs een beetje waarom ik het ooit zo heerlijk had gevonden. Dat liep gelijk op met dat mijn leven drukker en drukker werd. Meer verwachtingen waar ik aan wilde voldoen. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd. Mijn hart zat er te weinig in. In alles. 

Op mijn 32ste maakte ik een wereldreis. Toen ik terug kwam, klopte het thuis niet meer. De keuzes die ik voor die reis had gemaakt. Er brak een moeilijke tijd aan, waarin veel gebeurde. Ik verliet de man met wie ik jaren samen was geweest en die mooie reis had gemaakt, mijn oma (die voor mij belangrijk was) overleed en ik werd keihard geconfronteerd met oude structuren. In die periode ontdekte ik yoga opnieuw. Ik móest stil gaan staan en weer gaan voelen. In eerste instantie voelde ik weerstand. Het benauwde me. En toch rolde ik mijn yogamatje uit. Ik merkte weer dat het iets met me deed. Precies als al die jaren geleden. Langzaam hielp ashtanga yoga me weer bij mijn gevoel te komen. Oude emoties en patronen los te laten. Me te focussen op wat voor mij belangrijk is. En mijn lijf weer goed te voelen. Van daaruit werden me steeds meer dingen duidelijk en begon ik steeds meer op mijn eigen pad te gaan lopen. 

Niet veel later besloot ik mezelf iets cadeau te doen. Een opleiding tot yoga docent. Ik koos een brede, intensieve opleiding. In het Zuiden van Spanje. Eentje waar ik veel meer leerde dan alleen het les geven zelf. Anatomie, voeding, verschillende vormen van yoga, meditatie, ademhaling. En mijn favoriet: yoga filosofie. Gebaseerd op de eeuwenoude yoga soetra’s. Een levenswijze waar we in het leven van alledag wat mij betreft zó veel uit kunnen halen. Alles viel op zijn plek, daar in Spanje. Dit wilde ik door geven! Wat yoga voor mij doet en vooral wat het buiten de mat voor je kan doen. Hoe het helpt vanuit je intuïtie te leven, heldere keuzes te maken, focus te houden en simpelweg jouw meest eigen leven te leven. Een leven dat echt van jou is.

Dit, gecombineerd met mijn eigen levenspad en alles wat ik daarin had geleerd, resulteerde in het idee voor Yogabubbel. Yoga events, -weekenden en coaching. Omdat ik andere vrouwen wil ondersteunen in het volgen van hun eigen pad. Het los laten van beperkende overtuigingen en oude structuren. Het creëren van een leven op basis van je eigen (voor-)waarden. Ik weet uit eigen ervaring hoe uitdagend dit soms kan zijn en hoe alleen het kan voelen. Ik weet echter óók hoe onbetaalbaar het is als je op jouw eigen weg stapt en aan kijkt wat er is: een leven vol voldoening, rust en plezier wacht op je ❤!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag met mij samenwerken óf kennismaken? Lees dan verder over mijn yoga eventsyogaweekend, coachingsprogramma óf online cursus. Natuurlijk kun je ook altijd contact met me opnemen. Leuk om van je te horen!