Heb jij al langer het gevoel dat je met narcisme in je omgeving te maken hebt?

Luister mijn gratis podcast aflevering en leer wat kenmerken van narcisme in relaties zijn. Of het nu om familie, een (ex-)partner of vriend(in) gaat.

Misschien heb je al langere tijd het gevoel dat er ‘iets niet klopt’ in je (ex-)relatie. Het gaat altijd over hém (of haar). Over hoe hij vindt dat iets ‘hoort’, zijn behoeftes, zijn wereldbeeld, zijn dromen.

Empathisch vermogen lijkt hij niet te hebben. Naar de buitenwereld kan hij zeker heel charmant overkomen, maar jij maakt(e) hem anders mee. Hard, veroordelend en soms ronduit gevoelloos.

Hij verdraait wat je zegt. Doet alsof jij het verkeerd ziet of hebt onthouden. En als je daar dan tegenin gaat, negeert hij je. Net zo lang tot je aan jezelf gaat twijfelen en je denkt ‘het zal wel aan mij liggen’.

Laat me je één ding zeggen: dit ligt níet aan jou!

Het klopt dat dit niet klopt. En dit kan duiden op narcisme. Narcistische kenmerken die de ander in zet om jou onder controle te houden en zichzelf beter te voelen.

Manipulatie, geen empathie hebben, dingen verdraaien, kleineren, niet tegen kritiek kunnen, passieve agressiviteit; het zijn allemaal kenmerken van narcisme. 

Uit ervaring weet ik hoe dit voelt.

Zonder dat ik het door had, heb ik veel te maken gehad met narcisme in relaties. Jarenlang liet ik me onbewust leiden door patronen als pleasen, mezelf weg cijferen en totaal niet in verbinding staan met mijn eigen behoeftes. Het waren oude overlevingsmechanismes, die me onder water stuurden. En belangrijker: deze patronen zorgden er voor dat ik niet afgewezen werd, omdat ik hiermee aan verwachtingen kon blijven voldoen.

Ook aan verwachtingen van een narcist. Zonder dat ik het destijds door had, waren mijn eigen patronen ‘voer’ voor narcistische relaties. Mezelf weg cijferen, conflicten vermijden, mijn gevoelens niet delen: het was mijn tweede natuur. Een natuur waar een narcist, begreep ik later, heel goed op gaat…

Toen ik een aantal jaren geleden veel mee maakte en wel stil móest gaan staan, kreeg ik voor het eerst echt inzicht in mijn oude patronen en overtuigingen. Waarom ik zo vaak ja zei terwijl ik nee voelde en steeds weer het lieve, zorgzame meisje probeerde te zijn. Waarom ik mezelf altijd had weg gecijferd voor anderen en wat de reden was van mijn please gedrag. 

En ineens kwamen relaties ook in het licht te staan. Hoezeer dat altijd om die ander draaide, het ontbreken van empathie, het verdraaien van wat ik zei, het sarcasme als het om mijn gevoelens ging en het zich verheven voelen boven anderen. Ik las een boek over narcisme en het was alsof ik over mijn eigen relatie las. Een confronterend proces van acceptatie en loslaten volgde.

Uit ervaring weet ik wat er nodig is om duurzaam uit een narcistische dynamiek te kunnen stappen én blijven. Dat dat veel verder en dieper gaat dan wat theoretische kennis over narcisme hebben. Het gaat namelijk om jóu; om waarom jij op een dieper niveau aan bent gehaakt op een persoon met narcistische kenmerken. Pas als je dat echt begrijpt en door ziet, kun je uit deze dynamiek blijven en voor jou gezondere keuzes leren maken.

In je oude patronen ligt je goud.

Dat is voor mij zo geweest en voor de honderden vrouwen die ik hierin heb mogen begeleiden.

Dit zeggen deelnemers over het programma:

Dit leer je:

In deze video vertel ik je er graag meer over:

Wat krijg je?

Ik heb dit programma gecreëerd met als doel jou te ondersteunen in jouw eigen, persoonlijke transformatie proces naar een leven waarin je durft te gaan leven zoals JIJ dit wilt. Authentiek en vanuit wat jou blij maakt. Ik weet uit eigen ervaring hoe heftig, confronterend en eenzaam zo’n proces kan voelen. Met dit programma reik ik je alle inzichten, tips, ervaringen en lessen aan waar ik zelf veel aan heb gehad. Zodat jij de inzichten en tools hebt om vanaf nu maximaal jouw eigen pad te bewandelen!

Als je nu ‘JA’ zegt, krijg je:

  • 7 modules met maar liefst 21 videolessen
  • een prachtig vorm gegeven werkboek met extra lesmateriaal en opdrachten. Dit krijg je thuis gestuurd, zodat je het als naslagwerk kunt gebruiken
  • 3 heerlijke yogalessen
  • 4 geleide meditaties en ademhalingsoefeningen
  • 20 affirmaties die je kunt printen of als screensaver kunt gebruiken
  • persoonlijke boeken- en podcast tips
  • toegang tot de besloten Facebook groep met like minded mensen
  • wekelijkse coaching door mij, inclusief live Q&A’s, in de besloten Facebook groep
  • onbeperkt en levenslang toegang tot al het materiaal

Plus je krijgt nu deze bonussen:

 • 3 maanden lang kun je mij al je persoonlijke vragen mailen over waar je tegenaan loopt in je eigen groeiproces. Vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over hoe je beter je grenzen aan kunt geven, waar jouw patronen vandaan komen, hoe je meer bij jezelf kunt blijven en wat je praktisch kunt doen om uit je hoofd te komen. Op werkdagen antwoord ik altijd binnen 48 uur.
 • mijn online cursus Mindfulness

JE DOET NÚ MEE VOOR MAAR 495 EURO!

Of 3 termijnen van 165 euro (mail me hier dan even)

Dit zeggen anderen over het programma:

Dit zijn de modules:

Module 1: een onrustig gevoel. We bekijken wat de bredere context is waarin we leven: de maatschappij, ons schoolsysteem, de carrière ladder etc en wat de impact daarvan is op jou als individu. Je ontdekt op basis van welke blauwdruk je feitelijk leeft en onderwerpen als grenzen stellen, pleasen en leven op wilskracht komen aan bod.

Module 2: inzicht in jezelf. Tijdens de tweede module zoom je in op jezelf. Je ontdekt welke gedachtes en overtuigingen je (onbewust) hebt en op welke manier dit jouw emoties en gedrag stuurt. Ook leer je meer over jouw familiestructuur en welke rol jij daarin in neemt.

Module 3: intuïtie en lichaamsbewustzijn. Je leert wat intuïtie eigenlijk is en hoe je dit praktisch bij jezelf kunt herkennen. Je ontdekt wat intuïtie met je lichaam te maken heeft en hoe je op een meer holistische manier naar je lijf kunt kijken . Ook komt het verschil tussen vrouwelijke en mannelijke energie in deze module aan bod.

Module 4: de liefde. We bekijken verschillende vormen van liefde: familie liefde, romantische liefde én eigenliefde. Op welke manier spiegelen relaties je en hoe onderhoudt je een gezonde, volwassen relatie met anderen én jezelf? 

Module 5: afscheid nemen en loslaten. Op basis van de inzichten die je hebt opgedaan, leer je hoe je afscheid kunt nemen van situaties, gedrag, oude patronen en mensen. Hoe je daarin een voor jou kloppende keus maakt en daadwerkelijk los kunt (gaan) laten.

Module 6: jouw nieuwe verhaal. Van daaruit ga je jouw nieuwe verhaal schrijven! Je leert wat heling daarin betekent, wat jouw persoonlijke waarden zijn en hoe je kunt kiezen vanuit volwassenheid en jouw eigen kompas. Ook leer je meer over de wet van de aantrekking: hoe dit werkt en vooral hoe je dit praktisch en positief voor jezelf kunt laten werken.

Module 7: flow in je leven. Je krijgt tools aangeraakt waarmee je ‘on track’ blijft in de richting die je in bent geslagen. Hoe ga je om met ‘obstakels’ in de vorm van moeilijke situaties, mensen die niet met je mee bewegen of je grenzen die steeds uitgedaagd worden? Je leert hoe je daarin kunt vertrouwen op jouw natuurlijke flow en hoe je steeds opnieuw kunt kiezen voor jouw mooiste leven.

Wanneer is dit iets voor jou?

Als je toe bent aan een volgende, verdiepende fase in je leven, waarbij je afscheid wilt nemen van wat jou niet langer dient én concreet aan de slag wilt met hoe je je leven op basis van jouw eigen (voor-)waarden vanaf nu vorm wilt geven. Je wilt inzicht krijgen in je (onbewuste) patronen, in contact zijn met je intuïtie en lichaam en van daaruit keuzes maken die bij jou passen. Kortom, regie pakken over je eigen leven en jouw meest mooie leven creëren ☺!

Daarnaast is het belangrijk dat:
 • Je open staat voor reflectie en het naar boven halen van oude patronen.
 • Je verantwoordelijkheid wilt pakken voor je eigen leven en proces.
 • Je graag bewustzijn wilt creëren op je lichaam en intuïtie.
 • Je open staat voor andere zienswijzen en daaruit pakt wat voor jou werkt.

Prachtige resultaten van deelnemers 🙂:

Resoneert dit bij je? Krijg je kriebels in je buik en voel je 'JA, dit is wat ik nodig heb'?

Gun jezelf dit dan en start vandaag nog met het kiezen voor jouw allermooiste leven! 

Je krijgt nu alles, incl life time toegang, persoonlijke coaching én de cursus Mindfulness voor maar €495!

Wil je graag in 3 termijnen van 165 euro betalen, mail me dan even!

Omdat ik zó’n vertrouwen heb in mijn Transformatie Programma en de deelnemers prachtige reviews geven, bied ik een 100% tevredenheidsgarantie. Als je, binnen 5 weken, niet tevreden bent en je hebt minimaal 2 modules met de bijbehorende opdrachten gedaan, krijg je van mij je geld terug.

Veelgestelde vragen

Na aankoop krijg je meteen toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving in de online academie. Je kunt dus meteen van start gaan. Ik raad je echter aan wel even te wachten tot je het werkboek thuis gestuurd hebt gekregen; na je aankoop komt dit z.s.m. je kant op! 

Daarnaast ontvang je vanaf a.s. maandag elke maandagochtend een mailtje van mij, waarin ik een volgende module toe licht. Je kunt er voor kiezen dit ritme met mij aan te houden, maar daarin ben je uiteraard vrij. Het Transformatie Programma bevat in totaal 7 modules.

Jazeker! Je ontvangt elke maandag een mail van mij met informatie over de volgende module. Je kunt er zelf voor kiezen dit ritme gedurende 7 weken te volgen, de modules sneller te volgen of juist meer tijd voor te pakken. Je kunt altijd inloggen wanneer het jou uit komt en houdt toegang tot het programma zo lang dit bestaat.

Per e-mail kun je mij altijd vragen stellen. Daarnaast coach ik tevens binnen de besloten Facebook groep van het Transformatie Programma, waar je ook je vragen in kunt sturen of kunt stellen.

Dat is erg persoonlijk. Elke module bevat 3-4 video’s met bijbehorende opdrachten. Daarnaast zijn er 3 yogalessen van 45-60 minuten en verschillende geleide meditaties van 15 minuten. 

Dat begrijp ik. Ik heb zelf heb ik ook regelmatig investeringen in mezelf gedaan die ik super spannend vond! Bekijk het vooral vanuit wat het je oplevert: inzichten en lessen waarmee je jouw meest mooie, authentieke leven kunt creëren. Op basis van jouw (voor-)waarden. Het gaat om het zetten van die eerste stap en het kiezen voor je eigen ontwikkeling. Daar is het wat mij betreft altijd een goed moment voor 😉. Wat is het ergste wat er kan gebeuren als je er nu wél voor gaat?


Laten we samen jouw allermooiste leven creëren!

 

“Nothing is impossible. The word itself says I AM POSSIBLE”