Terugblik op het yoga event dit weekend

Afgelopen weekend was het zo ver. Twee dagen, twee yoga events. Retraites. De eerste keer weer sinds de wereld veranderde. Halverwege januari heb ik voor de laatste keer op deze manier voor een groep gestaan. Een extra reden waarom ik ontzettend uitkeek naar afgelopen weekend. En wat was het gaaf!! De groep, energie, sfeer, locatie. In één woord fantastisch! Zowel zaterdag als zondag heb ik maximaal genoten en aan de reacties van deelnemers te merken was ik niet de enige 😉. Iets wat me steeds weer intens dankbaar maakt. Dankbaar dat ik dit mag doen. Dat ik mag delen, inspireren en prachtige mensen mag ontmoeten. Tijdens retraites is dat sowieso iets wat me opvalt: er is al snel sprake van verbinding, ook tussen de deelnemers onderling. Ondanks dat iedereen natuurlijk haar eigen verhaal en achtergrond heeft, is er altijd iets wat hen verbindt. Iets waardoor er, naast gezelligheid, al snel over diepere dingen wordt gepraat. Eerlijk wordt gedeeld en de energie daardoor enorm inspireert. Ik kan me echt niets mooiers wensen dan dat!

Programma van het yoga event

De events die ik tot nu toe heb georganiseerd zijn altijd kleinschalig geweest. Simpelweg omdat ik het belangrijk vind om voor iedereen tijd te hebben. Op persoonlijk niveau te verbinden en het gesprek aan te gaan. Dit keer was de groep, vanwege de corona maatregelen, echter nog iets kleiner. Op beide dagen had ik plek voor 15 deelnemers en dat is erg goed bevallen! Los van de ruimte en veiligheid natuurlijk, geeft het figuurlijk nog meer lucht om iedereen wat beter te leren kennen. Dit keer vond ’t trouwens plaats bij Thermen Bussloo, in het Banyan Centre. Super!

We begonnen beide dagen met koffie en thee, een warm welkom door mijn lieve vriend Maurice en een introductiepraatje van mij 😊. Daarna stond er een ashtanga yogales op het programma; een dynamische, actieve vorm van yoga, die mensen vaak verrast. Ashtanga is mijn basis en nog steeds iets wat ik zelf meerdere keren per week doe. Ik vind het leuk om mijn liefde voor deze, iets minder bekende vorm van yoga, over te brengen. Na de ashtanga en natuurlijk lekkere ontspanning, was het tijd voor een geleide meditatie. Een onderdeel dat vaak wat dubbel is. Enerzijds kan het mooie inzichten opleveren, anderzijds kun je jezelf flink tegen komen. Beide gebeurde ook dit weekend bij de meiden die er bij waren. Ik vond het supermooi te zien dat er een totale overgave was daarin en dat ik nadien nog veel berichtjes heb gekregen over wat de geleide meditatie met terugwerkende kracht had gebracht…

Na de geleide meditatie zijn we heerlijk gaan lunchen in een afgesloten deel van het restaurant van Thermen Bussloo. Broodjes, soep, salade, fruit. Heerlijk! Sommige dames maakten een wandelingetje over het mooie terrein, langs het meer. Daarna was het tijd voor de lezing. Tijdens die lezing vertel ik altijd meer over mezelf. Over wie ik ben, hoe ik gekomen ben waar ik nu ben en wat yoga daarin voor mij heeft betekend. Aansluitend hebben mijn lezingen altijd een specifiek thema. Dit keer vertelde ik meer over het leven met de (energetische) seizoenen en hoe je dat kan helpen meer in je natuurlijke flow te zijn. De lezing is altijd weer een bijzonder moment voor mij, omdat dit compleet raakt aan wie ik ben. Persoonlijker wordt het niet 😉.

Na de lezing gingen we verder met een ontspannende yin yogales. Een vorm van yoga die totaal aan de andere kant van het spectrum zit, ten opzichte van ashtanga. Begeleid door mooie muziek had ik een les samengesteld, die vooral bestond uit heup- en liesopeners; vanuit de yogatraditie beschouwd als de plekken waar emoties opgeslagen liggen en energie daardoor kan stagneren. Yin kan ondersteunen om daar meer ruimte aan te geven en letterlijk ook fysiek meer ruimte in je lijf te creëren. We eindigden met een fijne ontspanning en daarna was het tijd om gezellig met elkaar te borrelen 😊. Napraten en proosten op een mooie dag samen. Iedereen kreeg een goodybag en daarna konden alle dames genieten van de sauna en wellness faciliteiten bij Thermen Bussloo. De kers op de taart, zoals ik later van veel deelnemers heb gehoord…

De volgende retraites

En nu zijn we weer een aantal dagen verder. Nog steeds geniet ik na. Dit soort dagen zijn voor mij, en Maurice natuurlijk, intens. Je geeft jezelf maximaal en ik wil iedereen een geweldige dag bezorgen, waar je ook vooral iets van mee neemt in je dagdagelijkse leven. Dat is mijn wens en streven. Dat kost veel energie tijdens zo’n weekend, maar de energie die het oplevert is x1.000. Serieus! Door de overweldigende reacties en aanmeldingen voor een volgende retraites, heb ik besloten in november weer twee dagen bij Thermen Bussloo te organiseren. De opzet zal vergelijkbaar zijn, waarbij de lezing een ander thema zal hebben. Nader te bepalen. Op dit moment heb ik al 26 aanmeldingen, waar ik maar 30 plekken heb, maar er zijn dus nog een aantal plekken vrij. De exacte data volgen heel snel en, bij nog veel extra interesse, voeg ik een derde dag toe. Lijkt het je leuk om hierbij aanwezig te zijn en heb je je nog niet aangemeld? Ga dan naar onderstaande pagina. Daar lees je meer over de programma, het locatie én kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je ontvangt dan een persoonlijk berichtje van mij en je hoort de exacte data zo snel mogelijk.

Voor nu wil ik je (nogmaals) bedanken als je er afgelopen weekend bij was. Dank voor je energie, openheid en enthousiasme! Dat heeft gemaakt dat het voor ons net zo geweldig was. Alle liefs!

Meld je hier aan voor de yoga retraite in november

2 gedachten over “Terugblik op het yoga event dit weekend”

  1. Goedemorgen, ik ben geïnteresseerd in de retraite.
    Maar ben benieuwd naar de prijs en datum.
    Kan ik daar meer informatie over krijgen?

    Groeten Ilse van der Plas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *