Skip to main content

Wendy & yoga

Hey! Wat leuk je hier te zien!

Mijn naam is Wendy, ik ben 36 jaar en de oprichter van Yogabubbel. Ruim 10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Ik liep veel hard en had last van een hardnekkige blessure. Mijn fysiotherapeut raadde mij yoga aan, om mijn lijf en spieren soepeler te maken. Yoga. Het zei me weinig. Ik koos voor ashtanga yoga, omdat dit de meest actieve, dynamische vorm van yoga was die ik kon vinden. Stil op een mat zitten leek me namelijk niets. In de jaren die volgden bleef ik trouw wekelijks ashtanga doen. Mijn blessure verdween en het deed iets met me. Op een dieper niveau.

Ik merkte dat mijn ademhaling stabieler werd. Ik kon me beter focussen en werd me bewuster van mijn lichaam.

Vanaf mijn 28ste werd mijn leven voller. Ik had een drukke baan met veel verantwoordelijkheden. Ik reisde veel en verhuisde. In mijn nieuwe stad kon ik geen ashtanga les vinden, die me aansprak. Ik begon aan self practice te doen. Thuis zelf de flow te door lopen. Dat ging op en af. Er waren maanden waarin ik dat netjes deed en net zo veel maanden waarin mijn focus er niet lag. Ik vergat zelfs een beetje waarom ik het ooit zo heerlijk had gevonden. Dat liep gelijk op met dat mijn leven drukker en drukker werd. Meer verwachtingen waar ik aan wilde voldoen. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd. Mijn hart zat er te weinig in. In alles.

Op mijn 32ste maakte ik een wereldreis. Toen ik terug kwam, klopte het thuis niet meer. De keuzes die ik voor die reis had gemaakt. Er brak een moeilijke tijd aan, waarin veel gebeurde. Ik verloor veel. Soms bewust en in andere gevallen over kwam het me. In die periode ontdekte ik yoga opnieuw. Ik móest stil gaan staan en weer gaan voelen. In eerste instantie voelde ik weerstand. Het benauwde me. En toch rolde ik mijn yogamatje uit. Ik merkte weer dat het iets met me deed. Precies als 10 jaar geleden. Langzaam hielp ashtanga yoga me weer bij mijn gevoel te komen.

Oude emoties en patronen los te laten. Me te focussen op wat voor mij belangrijk is. En mijn lijf weer goed te voelen.

Niet veel later besloot ik mezelf iets cadeau te doen. Een opleiding tot yoga docent. Ik koos een brede, intensieve opleiding. In het Zuiden van Spanje. Eentje waar ik veel meer leerde dan alleen het les geven zelf. Anatomie, voeding, verschillende vormen van yoga, meditatie, ademhaling. En mijn favoriet: yoga filosofie. Gebaseerd op de eeuwenoude yoga soetra’s. Een levenswijze waar we in het leven van alledag wat mij betreft zó veel uit kunnen halen. Alles viel op zijn plek, daar in Spanje. Dit wilde ik door geven! Wat yoga voor mij doet en vooral wat het buiten de mat voor je kan doen. Hoe het helpt vanuit je intuïtie te leven, heldere keuzes te maken, focus te houden en simpelweg jouw meest eigen leven te leven. Een leven dat echt van jou is. Zo ontstond het idee voor mijn yoga events, yogaweekenden en -workshops. Een moment, dag of dagen voor jezelf. Die je met een verrijkt hoofd, open hart en ontspannen lijf afsluit. Op een mooie locatie midden in de natuur. Met lekker eten en na afloop een gezellige borrel. Dat is wat ik wil geven. Op basis van mijn eigen, persoonlijke ervaringen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder over mijn yoga events, yogaweekend en yogaworkshops óf neem contact met me op. Leuk om van je te horen!