Kerst cadeau tips voor persoonlijke ontwikkeling

Ha! Het is bijna kerst. Oké, nog een kleine 2 weken ☺, maar toch. Bij ons staat de kerstboom zelfs al een week. Iets eerder dan normaal vanwege het bijzondere jaar dat dit uiteindelijk toch is. En ik houd er ook van. Van het uitzoeken bij de boer waar we onze kerstboom kopen, het optuigen, de gezelligheid, de dennengeur in huis. Heerlijk! Hoewel kerst voor mij niet gaat om cadeautjes, liggen er op de één of andere manier toch elk jaar weer glinsterende pakjes onder de boom ☺. Die we dan gezellig op kerstavond uitpakken. Omdat ik zo veel leuke reacties kreeg op een artikel met al mijn tips voor boeken over persoonlijke ontwikkeling, leek het me leuk om een soortgelijk artikel te schrijven, maar dan met tips voor leuke kerst cadeautjes op dat vlak. Cadeautjes dus die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er een aantal voor je uitgezocht, hopelijk zit hier iets leuks voor je bij. Komen ze!

Deze inspiratiekaarten heb ik zelf als cadeau gekregen en ik gebruik ze best veel. Het idee is dat je een specifieke vraag stelt, wat iets heel concreets kan zijn of meer een richting die je wel/niet uit wilt, intuïtief een kaart trekt en dat die kaart je het antwoord geeft waar je iets aan hebt. Er zit een handleiding bij, waarin elke kaart heel praktisch wordt toegelicht qua betekenis. En de kaarten zijn ook nog eens supermooi qua vormgeving. Een superleuk cadeau!

Misschien niet 1-2-3 een link met persoonlijke ontwikkeling en toch vind ik dit soort oliën thuis horen in dit rijtje. Ik houd zelf erg van fijne geuren, daar kan ik echt rustig van worden. Met name lavendel, ceder en munt vind ik erg lekker. Dit zijn etherische oliën, die je zowel in bad als ook in een verdamper en simpelweg op je kussen kunt gebruiken. Er zitten 14 (!) verschillende geuren in, puur natuur.

Dit boek blijft voor mij één van mijn favorieten op het vlak van inzicht krijgen in je gedachtes en hoe dit jouw emoties en gedrag stuurt. Ik heb het jaren geleden voor het eerst gelezen en heb er destijds inzichten uit gehaald, waar ik nog steeds elke dag baat bij heb. Een aanrader!

Een meditatiekussentje! Of je nu een cadeau zoekt voor iemand die al jaren die hard mediteert of iemand die voorzichtig wil starten met 5-10 minuutjes in stilte zitten; het fijnste is om dit te doen met een speciaal meditatiekussen. Je zit er automatisch meer rechtop van en het zit gewoon echt comfortabel vind ik.

Dit is toch zo leuk; een kletspot! Mocht je dit nog niet kennen, kan ik je echt alleen maar zeggen: koop er één ☺! Wij hebben er al zo veel leuke, bijzondere avonden mee gehad. Deze kletspot heeft als thema lief & leed, met vragen over belangrijke gebeurtenissen in je leven, dingen die je hebben doen groeien en dromen die je nog hebt. Dit wil je toch zelf als cadeautje krijgen?!

Dit práchtig vorm gegeven selfcare (dag)boekje speciaal voor 2021, van Rock your world. Sowieso een merk/organisatie waar ik weg van ben. Uit eigen ervaring weet ik dat deze selfcare journal een aanrader is. Voor jezelf én anderen. Er staan allerlei vragen in, die je elke week/maand voor jezelf kunt beantwoorden. Over waar je staat, hoe je je voelt, wat energie geeft én welke impact de seizoenen en maanstanden daarop kunnen hebben. Supermooi en reflecterend boekje!

Hoe leuk én handig is dit?! Een complete starter set voor als je met yoga wilt beginnen en/of meer props nodig hebt. Met deze set koop je een matje, een yogablog, bolster én strap. En dat voor een leuk prijsje.

Een mooi boekje met prachtige wijsheden van een boeddhistische monnik. Leest gemakkelijk weg en het bevat veel simpele wijsheden, die je toe kunt passen in je dagelijkse leven.

Een armband die ikzelf ook draag en een merk waar ik sowieso graag sieraden van draag: a beautiful story. Een prachtig duurzaam sieradenmerk, dat veelal werkt met edelstenen. Stenen die een bepaalde werking hebben. Deze armband bevat een zwarte onyx, die traditioneel zorgt voor focus en doorzettingsvermogen. En zo zijn er nog veel meer varianten. Een prachtig cadeautje ♡.

Tot zo ver mijn cadeau tips voor deze kerst. Ik hoop dat je er iets aan hebt en geïnspireerd bent. Zeker als je op zoek bent naar iets speciaals op het vlak van persoonlijke ontwikkeling! Ik wens je al vast heel veel plezier met uitzoeken en straks het geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *