Mijn boeken van januari

Deze eerste maand van 2021 is bijna voorbij en ik heb aardig wat boeken gelezen 😉. Nu lees ik sowieso graag én dagelijks, maar deze maand is dat nog een tikkeltje meer geweest. Zeker als ik de kerstvakantie periode daarin mee neem. Via Instagram krijg ik regelmatig vragen over de boeken die ik lees. En dan met name die op het vlak van persoonlijke groei. Het lijkt me daarom leuk om regelmatig mijn favoriete boeken te delen, zowel qua persoonlijke groei als ook pure ontspanning. Vandaag de pareltjes die ik afgelopen weken heb gelezen en graag met je deel!

#1 De authentieke vrouw – Elske Feitsma

Dit boek lag al eventjes op me te wachten 😉. Het is een prachtig boek en wat mij betreft uniek qua thematiek. Elske beschrijft vanuit haar eigen levenservaring én ervaring als coach en healer, wat het daadwerkelijk betekent om vrouw te zijn. In je vrouwelijke kracht te staan en steeds dichterbij je authentieke kern te komen. Dit doet ze aan de hand van de chakra leer, iets wat ik zelf erg interessant vindt. Een aanrader!

#2 Laura H. – Thomas Rueb

Een boek van een totaal andere orde en het heeft niets met persoonlijke groei te maken, maar wát een verhaal is dit! Serieus. Misschien herinner je je het verhaal nog wel van een de Nederlandse Laura, die met haar man afreisde naar IS gebied. Ze wist uiteindelijk te vluchten en keerde terug naar Nederland, waar het verhaal niet eindigt. Een ongelofelijk verhaal en een fascinerend boek om te lezen!

#3 Buy yourself the f*cking lilies – Tara Schuster

Alleen de titel van dit boek is al leuk toch 😉? Het is een autobiografisch boek over de weg naar jezelf, door oude pijnen heen gaan en jezelf op één gaan zetten. De auteur Tara beschrijft dit vol humor en nuchterheid. Vooral het hoofdstuk over de liefde vond ik erg goed geschreven, maar het hele boek is een aanrader als jij dit jaar beter voor jezelf wilt gaan zorgen.

#4 Maanjournal – Josie Boog

Op Instagram post ik regelmatig iets over de maan. Maanstanden, wat ze betekenen en hoe je als vrouw meer mee kunt bewegen met de maancycli. Iets wat van oudsher zo was. Josie is nu met een boek gekomen, waarin je alles kunt lezen over de maanstanden en er voor elke maand in 2021 staat uitgewerkt in welke tekens de maan staat. Mét natuurlijk de betekenis en vragen waarmee je voor jezelf kunt kijken wat de impact op jou is.

#5 Wat er is – Hedwig Wiebes

De ondertitel van dit boek is ‘over het grote verlangen naar een klein leven’. Dat zegt het eigenlijk helemaal. Hedwig beschrijft in dit boek hoe ze met haar partner Jeroen besluit hun materialistische leven achter te laten, een camperbusje te kopen en op zoek te gaan naar een meer eenvoudig leven. Superleuk geschreven en ik denk voor veel mensen op een bepaalde manier herkenbaar 😉.

#6 Souvenirs – Ferry Zandvliet

In eerste instantie lijkt dit een autobiografisch verslag van iemand die de vreselijke aanslag op de Bataclan in Parijs heeft overleefd. De Nederlandse Ferry. Maar het gaat over zó veel meer. Het gaat over hoe een crisis je leven drastisch kan veranderen. Over dat je altijd zelf een keuze hebt in hoe je met dingen om gaat. Het gaat over wat persoonlijk leiderschap ten diepste betekent. Prachtig en interessant boek!

Dat zijn de boeken die ik de afgelopen weken heb gelezen. Ik hoop dat het je inspireert en dat er iets voor je bij zit 😊. Fijne dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *