Welk verhaal vertel jij jezelf en hoe verander je dat?

Je vertelt jezelf een verhaal. Elke dag. Elk uur. En al heel lang. Dat doen we allemaal 😉. Grotendeels speelt zich dat verhaal onbewust af. Onder water. Opgebouwd uit allerlei overtuigingen, die we aan de oppervlakte zelf leven. Vaak is er een bepaalde ‘crisis’ in je leven nodig om zicht te krijgen op dat onbewuste verhaal. In de vorm van een verlies, rouw, afscheid; in welke vorm dan ook. Dat zijn namelijk vaak de momenten dat we geconfronteerd worden met onszelf. Met waar we op dat punt staan. Vragen als ‘wat wil ik eigenlijk zélf?’ en ‘is dit ’t nou?’ komen dan vaak naar boven. Soms kun je ze ook weer weg stoppen trouwens. Weer veilig terug zakken in je oude verhaal. Want hoe beperkend dat oude verhaal misschien ook is en hoezeer delen daarvan ook helemaal niets met jou te maken hebben, het is wat je kent. Hoe je het altijd hebt gedaan. En dat geeft een bepaald gevoel van veiligheid. Uit eigen ervaring weet ik dat dit schijn is. Het is iets wat je jezelf wijs maakt om bepaalde dingen in jezelf niet aan te hoeven kijken. Een overlevingsmechanisme dat totaal logisch is. Op een dag zul je echter opnieuw op zo’n kruispunt staan. Een ‘crisis’ mee maken. En dan heb je opnieuw de keus: kies je voor je eigen, nieuwe verhaal of leef je het oude verder in die overleefstand?

Hoe ontstaat een verhaal?

Er wordt gezegd dat we de eerste 7 jaren van ons leven grotendeels gevormd worden. In karakter en vooral qua patronen en structuren. Je pakt al heel jong op wat gedrag is wat beloond wordt, hoe je je behoort te gedragen, of de mensen om je heen gelukkig zijn en ga zo maar door. Een kind heeft daarin nog weinig filter en legt vaak een directe link tussen dat wat een opvoeder zegt/doet en zichzelf. Bovendien stel je als kind nooit vraagtekens bij hoe je opvoeders iets doen of zeggen. Dat is gewoon ‘waar’. En dus neem je ongemerkt allerlei overtuigingen van hen over. Daarnaast speelt er iets subtielers. Dingen die niet direct gezegd worden, maar waarvan je als gevoelig kind nu eenmaal voelt dat het ‘hoort’ of ‘beter’ is je zo te gedragen. De eerste patronen en structuren zijn dan geboren. Uiteindelijk creëer je daar later een bepaald verhaal van. Daarmee bedoel ik, dat je, onbewust, jezelf van alles vertelt over dingen als: welk type studie of baan bij je past, waar je (niet) goed in bent, wat je wel/niet zult kunnen leren, hoe je er uit hoort te zien, hoe je je als vrouw (of man) behoort te gedragen, dat het belangrijk is een koophuis te hebben enzovoorts. Met dit soort opvattingen bouw je jouw eigen verhaal. En dat leef je vervolgens in je dagelijkse realiteit.

Het probleem

In de basis is daar natuurlijk niets mis mee. Het punt is echter dat er ontzettend veel mensen zijn, en zeker vrouwen, die niet hun EIGEN verhaal leven. Ze leven het verhaal dat hen is ingeprent, wat ze hebben overgenomen. Hetzij rechtstreeks van opvoeders, hetzij omdat ze een (onterechte) link hebben gelegd tussen dat wat beloond werd/hoorde en hun authentieke, eigen gedrag. En dan gaat het vroeg of laat schuren. Een bepaalde leegte die je voelt. Altijd maar door rennen, omdat stil staan en voelen te spannend is. Relaties waarin je niet je ware ik laat zien, uit angst voor afwijzing. Onvoldoende grenzen stellen, vanuit exact hetzelfde. Geen ruimte of tijd voor jezelf kunnen pakken, want dan voel je je schuldig. Het zijn een aantal voorbeelden uit mijn eigen ‘oude’ leven. Vanuit dat oude verhaal wat ik mezelf onbewust vertelde. Tot ik zelf in een moeilijke periode terecht kwam en besloot dat het tijd was om echt naar binnen te gaan. Oude stukken aan te kijken en mijn eigen, nieuwe, compleet bij mij passende verhaal te schrijven.

Jouw nieuwe, krachtige verhaal

Natuurlijk gaat zoiets niet over één nacht ijs. Het kost tijd en geduld om eerst je oude verhaal te ontrafelen. Te onderzoeken op welke overtuigingen en gebeurtenissen dit gebaseerd is. Het heeft je bovendien jaren gediend en dat los te gaan laten omdat dat nu niet langer zo is, is gewoon heel spannend. Het lijkt alsof je daarmee die veiligheid los laat. Geloof me, dat is niet zo 😉. Je bent niet langer dat kind of die persoon die deze overlevingsstructuren en patronen nodig heeft. Je mag gaan staan en jezelf écht gaan dragen! Vanuit volwassenheid en jouw authentieke zijn. Waar wil je naar toe groeien? Wat vind je belangrijk? Hoe wil je leven? Het is tijd om dit soort vragen helemaal eerlijk vanuit jezelf te beantwoorden en daarmee je eigen, nieuwe verhaal te schrijven. Een verhaal dat jou bekrachtigd, ondersteunt en je helpt jouw allermooiste, meest authentieke leven te creëren!

Transformatie Programma

Vanuit de persoonlijke reis die ik hierin ben gegaan, om mijn oude verhaal in het licht te zetten, beperkende patronen los te laten én mijn meest authentieke, heerlijke leven te leven op basis van mijn eigen (voor-)waarden, heb ik het Transformatie Programma gecreëerd. Een programma, waarin ik je ondersteun om ditzelfde te doen. Simpelweg omdat ik het alle vrouwen gun deze reis naar zichzelf te maken! In de eerste modules van het programma kijken we terug naar hoe je bent gekomen waar je nu bent. We kijken naar thema’s zoals jouw blauwdruk, familiestructuur, de mate waarin jij grenzen stelt, de connectie met je lichaam & intuïtie, afscheid nemen van mensen/patronen en de manier waarop jouw relaties je spiegelen. In het tweede deel van het programma kijken we naar voren: waar wil je naar toe, wat zijn jouw persoonlijke waarden, hoe creëer je flow én we gaan jouw nieuwe verhaal schrijven. Zodat jij helemaal klaar bent voor jouw meest authentieke leven op basis van je eigen (voor-)waarden 😊!

Het programma vindt grotendeels online plaats en kun je dus in je eigen tijd en tempo volgen. Elke module bevat verschillende videolessen, yogalessen, ademhalingsoefeningen, geleide meditaties, affirmaties die je als screensaver kunt gebruiken en mijn persoonlijke boeken- en podcast tips. Daarnaast krijg je een prachtig werkboek met opdrachten thuis gestuurd én is er een live middag met de andere deelnemers en mij op een prachtige locatie. Tot slot krijg je wekelijks coaching en bespiegelingen van mij in de besloten Facebook groep met like minded mensen.

Ik ben ongelofelijk trots op mijn Transformatie Programma en het maakt me super dankbaar om reacties van eerder deelnemers te horen. Hoe ondersteunend en transformerend zij dit hebben ervaren. Ik doe dit met heel mijn hart, omdat ik wéét hoe confronterend, verwarrend en intens dit proces van meer authentiek gaan leven kan zijn. En daar wil ik jou bij helpen, zodat jij je gesteund en niet alleen voelt!

Resoneert dit bij je? Ben je klaar om écht te gaan leven op basis van hoe jij dit wilt en wat jou gelukkig maakt? Schrijf je dan NU vrijblijvend in voor de wachtlijst van het Transformatie Programma. Op 6 april a.s. gaan de deuren van het programma weer open en ontvangen de mensen op de wachtlijst als eerder een berichtje. Mét geweldige pré sale aanbieding en een extra cadeautje voor de eerste 15 deelnemers 😊! Ik zou het geweldig vinden om je in mijn programma welkom te mogen heten.

Alle liefs, Wendy

Meer info en aanmelden voor de wachtlijst van het Transformatie Programma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *